Svømmeklubben VEST Brøndby

Historie

Klubben blev grundlagt i 1958, da Vestbadets friluftsbad blev åbnet. Indtil 1970 var svømningen altså kun en sommer aktivitet, men da Vestbadets indendørs bassin blev åbnet 1. januar 1970 blev det muligt også at træne om vinteren, hvorefter der for alvor tog fart med den sportslige udvikling.

Vest Brøndby var en af landets absolut førende klubber med mange landsholdsvømmere i truppen op igennem 1980’erne og 1990’erne, med mange individuelle danske mesterskaber og flere holdmesterskaber. I denne periode deltog klubben også på den europæiske scene med deltagelse i flere store internationale stævner.

Vest Brøndby har altid haft en velfungerende svømmeskole, hvor vi har lært børn fra primært Brøndby og Rødovre kommuner, samt tilstødende medlemmer fra Valby, Hvidovre og Glostrup at svømme. Klubben har gennem årene været en fast bestanddel hos mange børnefamilier og givet tryghed i vandet, ved at børn har kunnet blive sikre svømmere i en tidlig alder.

Klubben har gennem mange år været en betydende idrætsklub i Brøndby med et stort medlemstal, der har varieret fra 850-1000 medlemmer gennem de sidste mange år.

Klubben har fejret sin 50 års fødselsdag 13. marts 2008.

Se film om svømmeklubben HER.