Svømmeklubben VEST Brøndby

Konkurrenceafdeling

Vest Brøndbys konkurrenceafdeling består af fire konkurrencehold med i alt 70 svømmere. Konkurrenceafdelingen har træning på Nørregård med et 25-meter-bassin og i Vestbadet med et 50-meter-bassin. Derudover har klubben et lokale til mindre arrangementer, møder, kontor og andet til rådighed på Nørregård.

Minitalentholdet er for de nyeste og yngste svømmere som gerne vil blive bedre, men ikke nødvendigvis konkurrencesvømmere. De træner tirsdag og søndag på Nørregård med to trænere. 

Talentholdet for de yngste konkurrencesvømmere. De træner tre gange om ugen: Tirsdag, torsdag og søndag på Nørregård. Holdet har en ansvarlig træner og en assisterende træner. 
Årgangsholdet træner fem gange om ugen: Mandag, onsdag og fredag på Nørregård samt tirsdag og torsdag i Vestbadet. Holdet har to trænere, som enten er sammen eller alene på kanten. 
Eliteholdet træner op til syv gange om ugen: Mandag, torsdag og fredag på Nørregård, tirsdag, onsdag og lørdag samt morgentræningspas i Vestbadet. Holdet har en cheftræner og en assisterende træner.

Svømmere, trænere, bestyrelse og andre tilknyttet konkurrenceafdelingen i Vest Brøndby arbejder alle med målsætningen: "Sportslig udvikling og fællesskab for alle". Dette er uddybet i teksten herunder (forår 2011):

Vest Brøndby er en klub med dygtige og helstøbte svømmere

  • Vi satser på talentudvikling frem for umiddelbar succes og resultater. Vores svømmere skal ikke udvikles hurtigere end talent, fysik og humør tillader.
  • Succes i svømning kræver tid, vilje og hårdt arbejde. Kun de få når den absolutte elite. Derfor skal det også være sjovt at gå til svømning i vores klub, og vi skal bidrage positivt til svømmernes menneskelige udvikling.

Vest Brøndby har en sund økonomi

  • Vi udvikler vores klub med fokus på økonomi, så vi kan fastholde og udvikle vores trænerstab og derigennem skabe et miljø for svømning og talentudvikling, som gør det attraktivt at være svømmer og træner.
  • Vi ønsker vækst i medlemmer og indtægter, som kan give os øget sportslig aktivitet. Men vi er bevidste om, at pengene skal i kassen, før de kan bruges.

Vest Brøndby har sportslige ambitioner

  • Vi var engang en af landets bedste klubber. Det er ikke længere en realistisk ambition, men med talenter og en sund økonomi har vi som svømmeklub naturligvis sportslige mål.
  • Det er vores mål som klub at ligge i anden division ved DM-hold, og hvert år at kvalificere individuelle svømmere til danske mesterskaber for senior, junior og årgangssvømmere.
  • Vores langsigtede ambition er at være med til at finde, opfostre og udvikle gode svømmere, som enten i større klubber eller på landshold kan udvikle sig til internationale topsvømmere og gode repræsentanter for dansk svømning og Svømmeklubben Vest Brøndby.

Hvad kan konkurrencesvømmere lære for livet?